Buiten schilderen in de winter!?

Ten onrechte wordt nog wel eens gedacht dat de herfst en winter geen geschikte jaargetijden zijn om buiten te schilderen. Er zijn een aantal factoren belangrijk om te bepalen of er buiten geschilderd kan worden in de winter, dit heeft voornamelijk te maken met temperatuur, luchtvochtigheid en weersomstandigheden.

img_1955Temperatuur boven het vriespunt
Er kan altijd geschilderd worden bij een temperatuur boven het vriespunt. Vroeger was dit niet het geval, omdat er toen nog geen geschikte verf voor was. Tegenwoordig kan dit wel dankzij speciale winterverf voor lage temperaturen. Zelfs wanneer het buiten tot -5 graden is kan er met een minimum temperatuur geschilderd worden. De schilder zal dan de omgeving afschermen en verwarmen tot boven het vriespunt. Soms kiezen wij er voor om bij echt lage temperaturen alleen het oppervlak in de grondverf te zetten. De afwerking met de toplaag volgt dan later bij hogere temperaturen.

Luchtvochtigheid: liever kou dan dauw
Niet de temperatuur, maar de luchtvochtigheid is vooral belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk. Liever kou dan dauw: een koude winterdag kan gunstiger zijn om te schilderen dan een warme zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad kan nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van het buitenschilderwerk. Wanneer je gebruik maakt van professionele verf mag de luchtvochtigheid tot zo’n 85% zijn. Bij een te hoge luchtvochtigheid lakken wij niet af.

Ideale weersomstandigheden
Het belangrijkste is dat het te schilderen oppervlak droog is. Dan kan het namelijk ook in de winter prima worden geschilderd. Met de huidige generatie verven kan er zelfs worden geschilderd bij temperaturen tot rond het vriespunt. Het beste is om de weersverwachtingen bij te houden en een droge dag te kiezen met als het kan zon en weinig wind. Onder deze omstandigheden is het schilderen aangenamer en zal de verf het snelst kunnen drogen.

Winterverf
Tot voor kort was het niet mogelijk om in de winter te schilderen, aangezien de verf toen bij lage temperaturen moeilijk droogt en daardoor vochtwaasvorming laat ontstaan. Tegenwoordig zijn er echter verfsoorten beschikbaar, die hier prima tegen kunnen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het schilderen in de winter. Het schilderwerk van de winterschilder, doet kwalitatief in geen enkel opzicht onder voor het zomerschilderwerk. Voor ons als onderhoudsbedrijf  is dit een belangrijke ontwikkeling, aangezien er nu ook in de winter geschilderd kan worden. De producten zijn bij 5°C na ongeveer 45 minuten stofdroog en na 1 uur kleefvrij. Vooral als het geschilderde oppervlak is afgeschermd tegen de kou, is het mogelijk om het gehele winterseizoen te verven.

Snel aan de slag!
Omdat het in de winter vaak minder druk is, zijn wij snel beschikbaar om de klus uit te voeren.

Profiteer van onze scherpe prijzen:
In de winter geven wij kortingen tot wel 40% op de totaalprijs. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op via info@vaneijmerenmaasland.nl of 0174-21 30 19

Contact

Van Eijmeren Vastgoedzorg en Onderhoud B.V.
Zwolseweg 37a
2994 LB Barendrecht
T. 0174-21 30 19
E. info@vaneijmerenmaasland.nl

KvK 57053677
IBAN NL02 ABNA 0838 6205 23
BTW ID NL852419570B01

Werken bij Van Eijmeren

Van Eijmeren is een modern bedrijf en staat binnen de markt bekend als een vooruitstrevende organisatie. Dit willen wij graag zo houden en met het oog op de toekomst hechten wij dan ook veel waarde aan goed personeel. Het personeel wordt gezien als het boegbeeld van de organisatie. Hier wordt dan ook continue in geïnvesteerd in de vorm van trainingen, cursusdagen en dergelijke.

Lid van Bouwend Nederland